درباره موسسه فرهنگی-هنری شهید روحی

 

در حقیقت جرقه راه‌اندازی «موسسه  فرهنگی شهید روحی»، سال ۱۳۸۰ توسط ۳۰ نفر از پسران ۱۲ ساله محله مطهری شمالی و با ایجاد تیم فوتبال پرسپولیس نوجوانان زده شد. این تیم ابتدا تنها به فعالیت‌های ورزشی مانند فوتبال و تنیس روی میز که در بوستان‌ها در دسترس بود می‌پرداختند،  پس از مدتی باشگاه فرهنگی-ورزشی خود را در اتاقی در منزل علی‌اکبر روحی گل‌خطمی راه‌اندازی کردند که با برگزاری جلسات قرآن، به تشکل «هیات مذهبی فدائیان سیدالشهدا» ارتقاء یافت.

با گسترش بستر فعالیت‌های تیم، «موسسه فرهنگی شهید روحی» متولد شد که به همین سبب اهالی محله، خانه‌ای را برای فعالیت‌های فرهنگی بچه‌ها در اختیارشان قرار دادند که پس از مدتی از آن­جا به مسجد زینبیه منتقل شده و به عنوان تشکل کانون فرهنگی-هنری مسجد رسمیت یافتند. از آن پس امور تربیتی و اوقات فراغت کودکان محله به کانون واگذار شد و استمرار ارتباط با مخاطب، تزئینات محله با توجه به مناسبت‌ها، اذان، نماز جماعت و سایر امور فرهنگی مسجد در اختیار این تیم قرار گرفت.

فعالیت تخصصی کتابخوانی توسط کانون از سال ۸۶ با برگزاری یک مسابقه کتابخوانی درباره زندگی امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) در سطح مشهد آغاز شد. این کانون پس از آن برگزاری مسابقات کتابخوانی الکترونیک در سایت را در برنامه‌های خود داشته که تاکنون بیش از یکصد مسابقه از این طریق در قالب‌های شهری، استانی و کشوری اجرا شده و اکنون بزرگ‎ترین مرجع مسابقات کتابخوانی کشور محسوب می‌شوند.

این تیم در سال ۹۲ سامانه خود را ارتقا داد و پرتال تخصصی مسابقات کتابخوانی را نیز ایجاد کرد. سال ۸۸ که سال حرکت به سوی اصلاح الگوی مصرف بود، فعالیت‌های این کانون وسعت یافت و مسابقات فرهنگی-هنری در بخش‌های مختلف وبلاگ‌نویسی، ادبی و کتابخوانی برگزار ‌شد.

سال ۹۰ با موافقت نهاد کتابخانه‌های عمومی استان، نخستین کتابخانه سیار روستایی را در حاشیه شهر مشهد با تجهیز یک دستگاه مینی‌بوس راه‌اندازی کردند که این مدل اکنون در سراسر کشور اجرا می‌شود. سال ۹۲ نیز ۲۵۶ کتابخانه روستایی را در قالب طرح «کتابخانه‌های شبستان» سازمان تبلیغات اسلامی شناسایی و تجهیز و اجرا کردند.

در سال ۹۴ با محور قرار دادن کودک و نوجوان، اقدام به اجرای سری برنامه‌های «جُنگ کتاب» در قالب نمایش‌های عروسکی به اتفاق عمو روحانی در ۱۲۰ مدرسه، مسجد و پارک در سطح استان و کشور کردند که معرفی و خوانش کتاب و معرفی افراد به نزدیک‌ترین کتابخانه عمومی محله از برنامه‌های این جنگ‌هاست. ایجاد ایستگاه‌های مطالعه «پیک مهر» در محل‌های پر رفت‌وآمد دارای فرصت انتظار مانند درمانگاه‌ها و مطب‌ها از دیگر برنامه‌های این کانون است که تاکنون ۶۰ اجرا در مشهد داشته‌اند. امسال هم رویداد «کتاب‌یار» با آموزش و جذب مروجان کتاب در مشهد برای ارائه در محله‌ها نیز اجرایی شده است.

این کانون هر ماه یک مسابقه کتابخوانی برگزار می‌کند، سامانه «mketab.ir» را با ۳۱ هزار عضو در سراسر کشور فعال کرده است، در جشنواره‌های ملی چندین رتبه برتر را به‌عنوان مروج و کانون برتر کتاب کسب کرده و از سال ۹۳ در حوزه تربیتی، طرح «چهره به چهره» را که نوجوان‌محور و ویژه دهه هشتادی‌هاست، بر اساس کتاب‌های ۶ جلدی «دعوت» اجرا و تاکنون ۵۰ حلقه را در استان فعال کرده است. همچنین طرح «چکامه» برای کاهش آسیب‌های اجتماعی را رقم زده‌ است که این طرح در حاشیه شهر مشهد به طور عملی دنبال می‌شود.

راه‌های ارتباطی با کانون فرهنگی شهید روحی، دو سایت، سامانه پیامکی و بستر فضای مجازی است. رده سنی فعالیت‌های این کانون نیز در سه بخش کودک، نوجوان و بزرگسال است.

آشنایی با موسسه شهید روحی

کتابخوانی
کتابخوانی

با موسسه شهید روحی در ارتباط باشید!